Ovo je priča o dva prijatelja koji su davne 2003. godine upoznala sport zvan windsurfing. Igrom slučaja zalutali su na zagrebačko jezero Jarun i tamošnji Klub jedrenja na dasci „Zagreb“. Nije trebalo dugo da se navuku na taj predivni sport pun izazova i adrenalina. Već iste godine kreću sa svojim instruktorom u meku hrvatskog windsurfa, mjesto Viganj na Pelješcu. I tamo se sve mijenja. Tamo sve počinje.

 

Sedam godina kasnije puno su stariji, iskusniji, ali i dalje zaljubljeni u windsurf. Postaju predsjednik i dopredsjednik najstarijeg windsurf kluba u Hrvatskoj, Kluba jedrenja na dasci „Zagreb“ koji godišnje ugosti i školuje preko 100 polaznika. Iza sebe imaju nekoliko godina staža u poznatim hrvatskim windsurf centrima u Bolu na Braču, Vignju na Pelješcu, a jedan od njih stječe i europski priznatu licencu instruktora jedrenja na dasci i tako postaje jedan od dva čovjeka u Hrvatskoj kao europski priznat sensei ovoga sporta!

 

No, vratimo se mi malo unatrag. Nazad u 2009. godinu i potražimo junake ove priče. Možda nevjerojatno, ali evo ih na prekrasnoj šljunčanoj plaži u Vignju. Izležavaju se u sumrak nakon cjelodnevnog surfanja i hvataju zadnje zrake sunca.

 

-„Stari, mi bi trebali otvoriti našu školu surfa…samo našu!“

Ideja se rađa…

-„Kako misliš našu?! Pa gdje?! Kako!? S čime?! Oprema?!“

Motivacija splašnjava…

-„Ma, what a hell, snaći ćemo se…već 5 godina učimo ljude surfati, radimo za druge, gledamo kako drugi rade za druge…“

-„Imaš pravo, ako ne probamo, nikad nećemo ni znati, idemo!!!“

-„Imat ćemo najbolju školu na Jadranu!“

-„Najbolju opremu!“

-„Ljudima ćemo pružati užitak i najbolje stručno vodstvo u ovom super sportu“

 

Sad se već čuje pobjednička muzika u pozadini, ideja je usvojena i naša dva prijatelje kreću u novu životnu avanturu.

U roku od 8 mjeseci nalaze svoje mjesto pod suncem u prekrasnom zadarskom akvatoriju, mjestu zvanom Sv. Filip i Jakov pored Biograda. Grade centar, kupuju opremu, dobivaju potpuno povjerenje i podršku turističke zajednice i tamošnje općine i stječu mnogo novih prijatelja.

 

Prva sezona je gotova i još su čvršći u svom stavu da ne idu putem šturog zarađivanja novca već da im nagrade budu ljudski osmjesi nakon odrađenog tečaja i zadovoljstvo svakog pojedinca koji nogom kroči u The Surf PIT.

 

Ostali će vam pokazati surfati i pomoći vam da provedete vaš odmor aktivno, ali The Surf PIT će vas naučiti da doživite windsurf kao užitak u moru, vjetru i zadovoljstvu koje ono pruža…jer jedriti se mora!